D P U S E C

Batı Karadeniz’de DPUSEC Rüzgarı Esti!

Batı Karadeniz’de DPUSEC Rüzgarı Esti!



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisince Teknofest Karadeniz kapsamında HackKaradeniz yarışması, 29 farklı ülkeden 1515 yarışmacı 380 takım olmak üzere çok sayıda başvuru aldı. Ön eleme aşaması online test formatında gerçekleştirilen yarışmanın yarı final etabı 24 saat süren bir online CTF( Capture The Flag) şeklinde gerçekleşti.

Biz de DpuSec olarak HackKaradeniz’e başvurduk ve ön eleme aşamasını geçerek yarı final etabına kaldık.Yarı final etabının sonucuna göre final etabına katılmaya hak kazanan 4 farklı ülkeden katılan toplam 38 yarışmacı arasında yer alan topluluğumuzun kurucu üyelerinden Furkan ŞAHİN, Kaan BIÇAKLAR, Emre AKAY ve Yusuf Can ÇAKIR ile biz de final etabında yarışmaya hak kazandık.

  Yarışmanın final aşamasının ilk etabı, Bug Bounty formatında gerçekleştirildi. Belirli bir senaryo dahilinde yarışmacılar, önceden tespit edilmiş dijital platformlar üzerinde tespit ettikleri güvenlik zafiyetlerini raporlayarak puan topladılar. Saldırganlar tarafından hedef alındığı belirlenen bazı platformlardaki güvenlik zafiyetlerini bulup raporlamak için görevlendirilerek çalışmalara destek oldular.

 
İlgili Etiketler:
Sosyal Medyada Paylaş