D P U S E C

Siber Vatan Bootcamp 2022

Siber Vatan Bootcamp



Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki stratejik önemini göz önünde bulunduran Siber Vatan Projesi, siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesini ve istihdamını amaçlamaktadır. DPUSEC olarak katıldığımız yarışmada iki aşamalı bir sınavı başarıyla geçtikten sonra programa kabul edildik ve Siber Güvenlik konusunda özel bir programla eğitim aldık. İlk aşamada “Beyaz Şapkalı Hacker” ve “Temel Linux” eğitimlerini alarak ikinci aşamaya geçtik. İkinci aşamada ise 40 saatlik “Sızma Testi” eğitimini başarıyla tamamladık.

  Kütahya Valisi Ali Çelik’in katıldığı sertifika töreninde üniversitemiz rektörü, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri’nden sertifikalarımızı aldık. Sertifikaları aldıktan sonra ise siber güvenlik sektöründeki işletme, kurum ve kuruluşları tanıma ve bu kuruluşlarda staj yapma imkânı bulduk.

 

    Bu proje, ülke çapında siber güvenlik alanında uzman yetiştirerek siber tehditlere karşı daha güvenli bir siber ortam oluşturmak için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

  Kütahya’da hayata geçirilen “Siber Vatan” projesi, Türkiye’nin siber güvenlik alanında ilerlemesi ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu tür girişimlerle ülkemizin dijital güvenliğini sağlamlaştırmak adına yapılan çalışmaların önemi vurgulanmıştır.
İlgili Etiketler:
Sosyal Medyada Paylaş